Rubriigid
Kategooriata

2021.aastal enim oodatud Eesti IT Startup firmad

Juba 10.aastat on Eesti Startup firmad vallutanud oma toodetega kodumaad ja välisriike. Loomingulised inimesed ja visa hing aitavad alati kaasa millegi huvitava loomisele ning kui 2020.aasta oli pigem mõjutustega pandeemiast, siis 2021.aastal ootab ees rohkem IT vallas loodud startup rakendustele.

Pandeemia hakkab peale tõmbama pidurit ja seda just tänu vaksiinidele, mida aasta alguses sai kasutama hakata. Tõenduseks, et ka eestlased oskavad ümber käia värske info valguses, on uued startup firmad loomas uuenduslikke rakendusi, tooteid ning veebilehti, mida kogu maailmas turustada. Kas mängude casino on üks neist uutest IT vallas turule paisatud ideedest? Kahjuks mitte, kuid 2021.aasta jooksul on oodata muid vahvaid leiutisi.

# 1 Dashbird

Dashbird on serverita seire- ja luureplatvorm, mille eesmärk on anda organisatsioonidele kindlustunne ehitada ja hallata keerukaid rakendusi AWS -i keskkonnas.Dashbird sündis firma loojate endi kogemustest ja keerukustest töötada esimest korda serveri väliselt. Migreerides serverivaba tehnoloogia algusaegadel Microsofti, Disney ja Salesforce’i heaks Cloud ala, saadi palju õppetunde.

Startup loojad on öelnud:

“Meie esmaklassilised õppetunnid õpetasid meile jälgitavuse võimet, pidevat kontrolli ja segamatute ning kulutõhusate rakenduste hooldamist suure jõudluse ja tõhusate toimingute jaoks. Lõime Dashbirdi serverivaba jälgimisplatvormi oma vajadustest, õppetundidest ja vigadest lähtuvalt ning meie eesmärk on aidata teil neid tarbetuid keerukusi vältida ja serverivabades probleemides sujuvalt navigeerida.”

# 2 Fleep

Fleep on uuenduslik veebitarkvara, mille abil saab kondineerida sõnumivahetust ning jagada faile. Oma tiimitöö haldamine on tunduvalt lihtsam, kui vestlus ja failijagamine on samas kohas ja samuti kiire. Tegemist on rakendusega, misa sarnaneb tugevalt Whatsapp’ile. Rakendust ja äppi saab alla laadida nii mobiili kui ka arvutisse. Fleep annab kuus erinevat võimalust: Fleep Team, Fleep Conversations, Pinboard, Tasks, Fleep for Business ja Integrations. Suhelda saab nii gruppipõhiselt kui ka juurde kutsuda kliente ja koostööpartnereid. Kuid kasutaja ei kasuta veel sama rakendust, saab talle meili vahendusel saata lihtsalt kutse.

# 3 – Raison

RAISON on ainulaadne finantsplatvorm, mis ühendab lihtsa juurutamise, mitmekesised investeerimisvõimalused, sealhulgas krüptovarahalduse ja digitaalse panganduse lahendused. Eestlased ei ole palju toimetanud krüptolahenduste ümber eelnevalt, kuid kui midagi sarnast looma hakatakse võib julgelt väita, et tõelise töö ja tulemuste taga peitub pikk uurimustöö ja aastate pikkune harjutamine. 

# 4 – Klaus

Klaus on klienditeenindustarkvara idufirma, mis asutati 2017. aastal ja mille peakontor asub praegu Tallinnas. Ettevõte pakub tarkvara, mis aitab üksikuid kõnesid salvestada ja üle vaadata, et koolitusi ja kõnede ülevaatamist oleks lihtsam läbi viia. See viib lõpuks klienditeenindajate kvaliteedi tõusuni.

Klaus on investeeringute osas olnud tugev. Vaid nelja tegevusaasta jooksul on Klausi taga oleval meeskonnal tagantjärele 7,3 miljoni dollari suurused investeeringud nelja investori rühmast. Kuna paljud meeskonnad lähevad pandeemia tagajärjel virtuaalseks, võib see tööriist saada kaugete meeskondade jaoks tohutuks õnnistuseks. Klaus on juba 4 aastat arendanud enda tarkvara, kuid siiski võib öelda, et 2021.aasta lõpuks on sellest kasvanud välja enim kasutatud kliendipõhine tarkvara süsteem, mida kasutavad firmad erinevatest valdkondadest.